Gå tilbake

Hvordan leie og bruke multikutter

Marit Olsen

08.04.2022

Med en lett og handy multikutter får du gjort jobben også når jobben er vanskelig tilgjengelig eller i en smal krok. Den kan brukes til sliping og overflatebehandling, for skraping og dypkapping, kappe hulle eller fjerne fugemasse. 


Henting og retur av multikutter

Slik henter og returnerer du i FredrikstadHafslundsøy, HaldenKiwi Brødløs, MosseportenSarpsborgStopp TuneSvinesundparken eller Østfoldhallen.


Bruk av multiverktøy

  1. Se til at låsen på bryteren ikke er i på-stilling før innsettingen av batteripakken.
  2. Anvend alltid sikkerhetsbriller når verktøyet brukes. Bruk en støvmaske når arbeidet produserer støv. Dersom du pusser ned blyholdig maling eller produsere annet farlig støv må du bruke en maske som er egnet for dette arbeidet, og ta hensyn til omgivelsene dine.
  3. Sørg for at arbeidsstykket er sikret ordentlig, slik at det ikke beveger seg under arbeid. Det kan for eksempel holdes på plass med en tvinge for å unngå at det flytter seg under sliping eller kapping. Hold aldri arbeidsstykket med hånden. 
  4. Når det foretas et dypkapp i myke materialer som tre og gipsplater med kappetilbehøret må det vibrerende bladet beveges gradvis ned mot arbeidsstykket. Ikke press bladet inn i materialet som skal kappes. La maskinen gjøre jobben mens du konsentrer deg om å holde den stille og skjæreutstyret stabilt i den posisjonen du ønsker å sage. 
  5. Utvis ekstra forsiktighet når det kappes i ikke jernholdige metaller. Det vibrerende kappebladet vil kunne bevege seg rundt på arbeidsstykket før det begynner å kappe. Bor om nødvendig noen hull langs linjen som skal sages, før du begynner å sage. ■
  6. Hvis kappeutstyret blokkeres i arbeidsstykket må verktøyet slås av og den elektriske ledningen tas ut av støpslet. Hvis kappeverktøyet ikke kan fjernes enkelt må verktøyet gis anledning til å kjøle seg ned før tilbehøret frakoples verktøyet. Bruk hansker og håndverktøy som knipetang og fastnøkler til å fjerne kappetilbehøret fra arbeidsstykket.


Nøkkelopplysninger

  • Når det arbeides på vegger, tak eller gulv må det påses at det ikke bores i elektriske ledninger og vann- eller gassrør.
  • Hold det elektriske verktøyet på de isolerte gripeflatene når du foretar arbeid der skjæreredskapen kan få kontakt med skjulte strømførende elektriske ledninger.
  • Verktøyet skaper vibrasjoner som vil få tilbehøret til å bevege seg. Vibrasjonene kan føre til ubehag dersom verktøyet brukes lenge om gangen. Ta en pause ofte, særlig hvis du føler ubehag i armen, håndledd eller fingre. 



Klargjøring før retur

Sørg for at multikutteren er ren og klar for nestemann.


Andre spørsmål?

Har du flere spørsmål er det bare å ringe oss på 69 00 55 10 og taste 1. Vår kundeservice er åpen 24 timer i døgnet, alle dager i året. Vi kan også nås på post@leid.no.


Trenger du leie verktøy og maskiner til andre prosjekter? Vi har det meste – i tillegg til utleie av verktøy leier vi ut verktøysett og maskiner.


Foto: www.ryobitools.com/

Relaterte prosjektideer

Vis alt

Hvordan leie & bruke

Her finner artikler om hvordan du leier og bruker utstyr fra leid.no. Lykke til med prosjektet!

Vis alt

Henting og retur på ved Kiwi Brødløs

Marit Olsen

07.07.2022

Slik henter og returnerer du hengeren du har leid fra vår lokasjon ved Kiwi Brødløs. Kjør til henteplassen: Rokkeveien 10, 1778 Halden . Lås o...

Henting og retur ved Svinesundparken

Marit Olsen

04.07.2022

Slik henter og returnerer du verktøyet du har lånt fra vår lokasjon ved Svinesundparken. Kjør til henteplassen:  Svinesundparken 1, 1789 Be...

Henting og retur på Hafslundsøy

Marit Olsen

30.06.2022

Slik henter og returnerer du verktøyet du har lånt fra vår lokasjon på Hafslundsøy. Kjør til henteplassen:  Svingen 45, 1734 Hafslundsøy . ...

Henting og retur ved Østfoldhallen

Marit Olsen

30.06.2022

Slik henter og returnerer du verktøyet du har lånt fra vår lokasjon ved Østfoldhallen. Kjør til henteplassen: Dikeveien 25, 1661 Rolvsøy  ...

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med alle våre beste tilbud med vårt nyhetsbrev

Ofte stilte spørsmål PersonvernreglerBruksvilkårKontakt oss
Facebook
Instagram
Linkedin

Alle rettigheter forbeholdes